A vegades es qüestiona si es adient barrejar al cau nadons amb nens més grans. Jo no tan sols penso que és adient sinó que estic convençut de que és bo.

 

Es clar que un nen corrent pot passar-li per sobre a un bebè que passava per allà gatejant. Y què? El bebè aprendrà de l’experiència i al gran li explicarem que es pot jugar amb llibertat i amb respecte pels altres, molt especialment, pels més petits.

 

Jo veig més enriquidor ensenyar-los a conviure que separar-los per edats.

 

Per aconseguir-ho necessitem la vostra col·laboració. Si en algun moment considereu que hi ha “grans” que estan sobrepassant el límit i està incomodant a les famílies amb peques, aviseu-nos i parlem amb ells per explicar-los que han de jugar amb tranquil·litat i tenir molta cura dels petits. Hem d’estar còmodes tota la família: nadons, nens i acompanyants.

 

En aquest primers mesos de cau he viscut moments de relacions espontànies entre nadons i nens realment bonics. A vegades connecten. S’entenen. Es comuniquen en l’idioma que millor dominen: el joc.